Estetsko zobozdravstvo

Ponujamo najboljše estetske rešitve v sodobnem estetskem zobozdravstvu

ZOBNE PREVLEKE

Zobne prevleke so trajni protetični nadomestki, s katerimi dosežemo popoln nasmeh. Keramične prevleke zagotavljajo vrhunske estetske rezultate ter so hitra, učinkovita in trajna rešitev za lep nasmeh.

Prevleke so izjemna estetska rešitev za razbarvane ali odkrušene zobe. Z njimi lahko spremenimo barvo, naklon ali velikost zob ter odpravimo težave obrabljenih zob in zobne erozije.
Keramične prevleke nam omogočajo rešitve, ki jih ne moremo doseči z nobenim drugim posegom – vse to z minimalnim brušenjem zob. Brušenje je odvisno od položaja zoba, zato brušenje včasih sploh ni potrebno. Prevleko le prilepimo na zob in že dosežemo skladen nasmeh. Obstojnost prevlek je odvisna od bioloških dejavnikov, pa tudi od same ustne higiene.

Če si želite povrniti samozavesten nasmeh, potem so prevleke prava rešitev za vas. Ste popoln kandidat za prevleke, če imate ohranjene zobe in ste brez večjih kompozitnih zalivk. Na posvetu z našimi zobozdravniki boste izvedeli, katere vrste prevlek so najboljše za vas.

ESTETSKA DOGRADITEV

Estetske zalivke so popolna rešitev, da dosežemo lep in naraven nasmeh.
Gre za kompozitne zalivke, bolj znane pod imenom bele plombe, ki jih izdelamo v ambulanti v času enega obiska. Omogočajo nam kakovostno popravilo odkrušenih zob in zapolnjevanje vrzeli med zobmi. Bele zalivke imajo poleg nadomeščanja izgubljenega trdega zobnega tkiva tudi estetsko vrednost. Estetske zalivke so skladne z naravno barvo in ​​videzom zob, poškodovane zalivke pa zlahka popravijo. Uporabljamo jih tako na sprednjem kot zadnjem delu zob, da dosežemo vrhunske rezultate pri oblikovanju naravnega in zdravega nasmeha.

BELJENJE ZOB

Zdravi in ​​bleščeče beli zobje so sanje vsakega od nas. Vaš nasmeh je odraz splošnega zdravja in pogosto prva stvar, ki jo drugi opazijo na vas. Zato ne preseneča, da je beljenje zob najbolj iskan estetski zobozdravstveni poseg. Beljenje zob je terapija, ki spremeni obstoječo barvo zob v nekaj odtenkov svetlejšo.

Barvo zob lahko poškodujejo različne genetske in degenerativne spremembe, spremembe kakovosti mineralizacije ali kopičenje določenih pigmentov v zobu. Pogost vzrok za obarvanost zob je tudi uživanje obarvane hrane in pijače ter slabo endodontsko zdravljenje zob. Beljenje zob je popoln postopek za vse, ki imajo zdrave zobe in si želijo še lepši nasmeh.
Zobe lahko pobelimo na različne načine.

Member of

Nevidni zobni aparat

Članstva in akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up