Hibridna ortodontija

Popolna kombinacija nevidnega zobnega aparata in fiksne ortodontije

Hibridna ortodontija je nov pristop k zdravljenju nepravilno postavljenih zob s kombinacijo nevidnega zobnega aparata in fiksnega aparata. Ko govorimo o nevidnih zobnih aparatih in fiksnem ortodontskem zdravljenju, se biomehanika premikanja zob precej razlikuje. Pri fiksnih aparatih žica vleče zob v želeno smer, pri nevidnih zobnih aparatih pa zob potiska plastika.

Da bi pacientu ponudili čim boljši izid zdravljenje, je izjemno pomembno, da specialist, ki izvaja ortodontsko zdravljenje, pozna obe ortodontski tehniki ter njune biomehanske lastnosti in omejitve.
So tudi pacienti, ki na enem zobnem loku nosijo nevidni zobni aparat, na drugem pa fiksni aparat. Zgodi se tudi, da zdravljenje začnemo z nevidnim zobnim aparatom na obeh zobnih lokih in ga zaključimo s fiksnim ali obratno.

Naša odgovornost je, da zdravljenje izvajamo z najboljšo napravo, pri tem pa upoštevamo želje pacienta glede estetike in funkcionalnosti.
»Nov pristop k zdravljenju nepravilno postavljenih zob s fiksnimi aparati in/ali s kombinacijo nevidnega zobnega aparata in fiksnega aparata.«
Karlo Sudarević, dr. med. dent.
specialist ortodontije in direktor poliklinike

Novi pacienti se lahko brezplačno in kadarkoli dogovorite za prvi pregled in posvet pri naših zobozdravnikih.

Rezervirajte brezplačni pregled

Primer hibridne ortodontije

Member of

Nevidni zobni aparat

Članstva in akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up