Protetika

Nadomestimo izgubljene zobe glede na želje in možnosti

Z zobno protetiko lahko v polikliniki Fiziodent hitro pridete do popolnega nasmeha. Zobna protetika je veja zobozdravstva, ki se ukvarja z nadomeščanjem izgubljenih zob.

V zobni protetiki lahko pacienti glede na svoje želje in možnosti izbirajo med snemnimi rešitvami, kamor spadajo delne in popolne proteze, in fiksnimi rešitvami, kamor sodijo krone in mostički.

KRONE

Krona je fiksna protetična rešitev, ki se izdela na zobu, ki zaradi poškodbe (zlom, obraba, zdravljen zob in obarvan zob) potrebuje rekonstrukcijo in zaščito pred nadaljnjim propadanjem.

MOSTIČKI

Mostiček je fiksna protetična rešitev, ki nadomesti izgubljeni zob s preparacijo (brušenjem) sosednjih zob, ki služijo kot nosilci vmesnega člena, to je zoba, ki ga je treba nadomestiti.

INLAY, ONLAY IN OVERLAY

Inlay, Onlay in Overlay so protetični nadomestki za zobe, ki se uporabljajo za rekonstrukcijo zoba, poškodovanega zaradi kariesa ali udarca, podobno kot klasične zalivke. So odlična alternativa kronam za tiste paciente, ki imajo raje čim manj invazivno zdravljenje. Nadomestki so izdelani v zobotehničnem laboratoriju poliklinike Fiziodent ter so z estetskega in funkcionalnega vidika boljša rešitev od klasičnih zalivk.

PREVLEKE

Prevleke so priljubljena protetična rešitev, s katero se spremeni obliko in barvo sprednjih zob, kar omogoča vrhunsko estetsko izboljšanje nasmeha za vse tiste, ki si želijo pravega hollywoodskega nasmeha. V večini primerov zahteva le malo brušenja, v nekaterih pa je mogoča izvedba tudi brez brušenja.

Primer protetičnega zdravljenja Maryland Zircon

Pacientu smo v polikliniki Fiziodent uredili pomanjkljivo zgornjo desno dvojko. Manjkajoči del zoba smo po ortodontskem zdravljenju uredili z nadomestkom Maryland Zircon, pri katerem se le minimalno brusi dva sosednja zoba. Nov zob je dolgoročna rešitev za popoln nasmeh pacienta.

Member of

Nevidni zobni aparat

Članstva in akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up