Ortodontija s snemnimi zobnimi aparati

Snemna ortodontija odpravlja nepravilnosti pri otrocih in mladostnikih

Ko gre za popravke položaja zob, ni nič nemogoče v ortodontiji. Danes je mogoče z novimi metodami in tehnologijami narediti velike spremembe v krajšem času kot nekoč.

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem estetskih i funkcionalnih anomalija položaja zubnih lukova i zuba. Pacijenti, ovisno o nizu čimbenika, biraju mobilne ili fiksne ortodontske naprave (aparatiće).

Snemni aparati se pogosteje uporabljajo za odpravljanje nepravilnosti pri mlajših otrocih in osebah do 18. leta starosti, katerih zobje še niso končali z rastjo in razvojem, uporabljajo pa se predvsem za usmerjanje rasti zob in zobnih lokov. Redno nošenje lahko pomembno vpliva na doseganje zadovoljive funkcionalnosti in estetike. Mobilni zobni aparat se večinoma nosi ponoči in nekaj ur podnevi. Uspeh zdravljenje je v veliki meri odvisen od pacienta, saj je on tisti, ki ima nadzor nad nameščanjem in odstranjevanjem snemnega aparata. Včasih je po uporabi snemnega aparata potrebno tudi kratko fiksno zdravljenje za popoln rezultat.
Snemni aparat je sestavljen iz akrilatne osnove in žic, upognjenih v različne oblike.
»S snemnimi ortodontskimi aparati najpogosteje odpravljamo nepravilnosti pri osebah, katerih zobje še niso zaključili z rastjo in razvojem.«
Karlo Sudarević, dr. med. dent.
specialist ortodontije in direktor poliklinike

Novi pacienti se lahko brezplačno in kadarkoli dogovorite za prvi pregled in posvet pri naših zobozdravnikih.

Rezervirajte brezplačni pregled

Ortodontski pregledi

Pri ortodontskem zdravljenju so najpomembnejši kontrolni pregledi, ki se izvajajo vsakih osem do štirinajst tednov, včasih tudi pogosteje, kar je odvisno od stanja zobnih lokov. Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste nepravilnosti in zahtevnosti primera. Po zdravljenju pacientu svetujemo obvezno nošenje snemnega zobnega aparata, ki ima v tej fazi funkcijo retencije, da zobje ostanejo v položaju, doseženem z zdravljenjem. Zobna opornica za retencijo se običajno nosi ponoči, v primeru neuporabe pa lahko hitro pride do recidiva, to je premika zob v stanje pred zdravljenjem.

Member of

Nevidni zobni aparat

Članstva in akreditacije

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko društvo ortodonata (HDO)
Njemačko udruženje za alignere (DGAO)
European Aligner Society (EAS)
European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD)
2024 Copyright © Poliklinika Fiziodent
crossmenuchevron-up